Nordic Murals: “Våra målningar minskar glappet mellan konstnärligt och kommersiellt”

Nordic Murals är ett bolag som brinner för att skapa effektiv utomhusreklam i storformat. Michel Robles, Partnership Manager, berättar mer om hur kreativa kampanjer skapas med hjälp av muralmålningar, vepor och fasadprojektion.

Idéerna till projekten som skapas kan komma från antingen Nordic Murals, säljpartnern Leeads, externa byråer eller från kunden själv. När inte Nordic Murals står för idén så hjälper de till att förverkliga den tillsammans med kunden.

– Om man är intresserad av oss bokar vi gärna in ett möte i vår ateljé. Där bollar vi fram ett drömscenario tillsammans med våra kreatörer som är världskända artister på gatukonst-scenen. När artworket är klart så sköter vi resten och kunden kan invänta en grym kampanj, casefilm, bild eller vad det kan vara, säger Michel.

Bolaget består av ett gäng kreatörer som strävar efter att minska glappet mellan det konstnärliga och kommersiella. En stor handmålad fasad är ett autentiskt och annorlunda sätt att nå konsumenter på.

– Många publiker som företag vill nå är väldigt reklamtrötta. Men våra hantverk är mycket uppskattade av förbipasserande och det finns stor chans för att det ska bli viralt. Dels sprids det organiskt, men även med hjälp av våra egenproducerade casefilmer, säger Michel.

Nordic Murals jobbar hårt för att skapa kreativa kampanjer med stor genomslagskraft. Nyligen gjordes en kampanj för bilmärket Mercedes som blev mycket lyckad och uppskattades av förbipasserande konsumenter.

– Vi kombinerade målningar, vepor och projektering som resulterade i en vacker och dynamisk kampanj. Motivet var ett vindkraftverk som prydde en 100 kvm handmålad vägg där projektorn väckte vindkraftverket till liv. Det gav högt PR-värde och uppmärksammades mycket väl av förbipasserande, säger Michel.

Kolla in Nordic Murals produkter via Leeads på Ocast här.

Ocast

Ocast