Mediekompaniet: “Vi erbjuder Sveriges trovärdigaste nyhetsmedier”

Mediekompaniet är ett säljbolag som ägs av några av Sveriges största mediekoncerner. Försäljningsdirektör Martin Irborg berättar hur de samarbetar med annonsör och vägleder dem till att nå maximal effekt för sina kampanjer.

Martin Irborg, Försäljningsdirektör

Mediekompaniet hanterar den nationella annonsmarknaden för sina uppdragsgivare. Detta innebär ansvar för annonsprodukter som nyhetsmaterial publiceras i, både i digitala såväl som tryckta kanaler. Genom kunskaper om mediebranschen vägleds annonsörer till rätt medier, kanaler och annonsprodukter.

Våra medier når över 3 miljoner människor varje dag

– Vårt erbjudande består av Sveriges mest trovärdiga nyhetsmedier, framförallt de lokala mediehusen där 66% av den svenska befolkningen är bosatta. Genom oss kan annonsörer nå en stor del av det svenska folket som även är duktiga på att agera på kommersiella budskap, säger Martin Irborg.

Hos Mediekompaniet finns möjligheter att skräddarsy annonsprodukter genom olika kommunikationsytor som display, rörligt, print, ibladning, rekrytering, native, direkt och programmatisk.

Råd till annonsörer och trendutveckling i branschen

Martin Irborg understryker vikten av att följa upp kampanjen med relevant data, gärna med olika mätpunkter, som utvärderar investeringarna på bästa sätt. Det är även viktigt med noggrannhet i vilken kontext som väljs och att anpassa budskapet till målgruppen. Det är en skillnad som har utlästs tydligt de senaste åren.

– Det är viktigt att anpassa annonsen till mediekanalen den exponeras i. Men det är även lika viktigt att anpassa den till vart i Sverige man kommunicerar. Vi rekommenderar att alltid försöka komma så nära som möjligt för att uppnå lokal relevans, säger Martin Irborg.

När vi diskuterar trender och utveckling så menar Martin att mediebranschen står sig starkt, trots att omvärlden har varit orolig i två år med pandemi och krig som råder.

– Vad gäller trender så vill jag nämna Metaverse, men jag tror även att fokus på kontext och rätt innehåll för rätt kanal kommer stanna. Vi kommer troligtvis gå ifrån kortsiktiga mål och arbeta alltmer långsiktigt framöver, säger Martin Irborg.

Vill du veta mer om Mediekompaniet och hur de kan hjälpa dig med annonsering? Kolla in deras profil på Ocast här!

Ocast

Ocast