Vad kostar displayannonsering?

Displayannonsering är ett väldigt populärt sätt att nå ut till människor inom digital marknadsföring, men kostnaden kan variera stort. Beroende webbplats, annonsens storlek och webbplatsens målgrupp, kan du räkna med en kostnad om allt från 50 kr till 10 000 kr per tusen visningar, även kallat (CPM). Generellt brukar nischade webbplatser erbjuda bättre priser, medan större och mer populära sidor kan kosta en del.

Vi har gått igenom hundratals olika prislistor och media kits för att se vad som gäller när man vill annonsera i display men har en budget att följa. Här är några av de viktigaste faktorerna som påverkar priset:

  1. Annonsens dimensioner: Större banners kostar helt enkelt mer, medan mindre annonsstorlekar kan vara billigare.
  2. Webbplatsens trafik: Sajter med många användare eller hög trafik tenderar att ha högre prissättning för annonser.
  3. Nisch eller kategori: Vissa sektorer, som t.ex. hälsa eller finans, kan ta högre annonspriser på grund av deras konkurrensutsatta natur.
  4. Positionering på sidan: Annonser placerade på mer besökta platser, som startsidan eller överst på sidan, kan komma med en premiumkostnad.
  5. Specifik målgruppsinriktning: Om du vill nå en specifik demografisk grupp eller geografisk region, kan detta påverka kostnaden också.
  6. Typ av innehåll: Annonser som inkluderar interaktiva element, video eller animation tenderar att kosta mer än de som endast är grafiska.
  7. Anpassningsverktyg: Om du använder avancerade verktyg för att rikta in eller retargeta din annons kan detta medföra ytterligare kostnader.
  8. Högsäsonger: Perioder med hög efterfrågan, som stora shoppingtillfällen eller händelser, kan driva upp annonspriserna. T.ex Black Friday som är väldigt populärt kostar mer.

Om du funderar på att dyka in i displayannonsering, är vårt råd att först kontakta den specifika webbplatsen eller annonsplattformen för en exakt offert. Många erbjuder också online mediakits, vilket ger en översikt över deras prissättning. Och glöm inte: det finns alltid utrymme för förhandling, så se till att diskutera dina behov och budget!

Ta en titt på vår omfattande lista över svenska webbplatser för att jämföra displayannonseringskostnader och hitta den bästa lösningen för ditt varumärke.

Ocast

Ocast