Booli: Vassa marknadsföringstrender att ha koll på 2022

Ett nytt år är här och Rebecca Rösch, Key Account Manager på Booli, berättar om trendspaningar år 2022, tips för att skapa effektfull annonsering och hur Boolis annonsaffär ser ut.

Rebecca Rösch, Key Account Manager

Del 1: Boolis annonsaffär och erbjudanden

Booli är en bostadssajt med Sveriges största samlade utbud av bostäder till salu, snart till salu, slutpriser och värderingar. De har kommit att bli en viktig mediekanal för annonsörer och aktörer som vill nå ut och kommunicera med bostadsköpare och bostadsägare.

Native som ger fina resultat

Annonsaffären hos Booli erbjuder olika möjligheter. Förutom traditionella annonsformat har Booli i år tagit fram flexibla och integrerade format som skapar anpassat innehåll till besökarna. I januari 2021 lanserades även Native som en del av deras erbjudande och detta blev snabbt en succé, både bland besökare och annonsörer.

– Native spelar en tung roll när man ska kommunicera mot Boolis, minst sagt, vetgiriga besökare. Vi är också alltid måna om att jobba med annonsörer som har en koppling till boenderesan och som tillför ett tydligt värde för våra besökare, säger Rebecca Rösch.

Kombinera varumärke med konvertering

Vi diskuterar vad som är viktigt att tänka på gällande annonsering och hur man skapar stark genomslagskraft. Rebecca Rösch menar att konsumenter idag är mer kritiska till annonsering än någonsin. Hon understryker att det är viktigt att inte stirra sig blind på direktkonvertering i alla samarbeten, utan att istället fokusera på hur man kan kombinera varumärke med konvertering.

– Vi på Booli analyserar ständigt den data vi har att tillgå. Jag tror att det på sikt ger mycket om man lyckas skapa en transparent och tydlig koppling mellan varumärke och målgrupp och ser till att synas på sajter som är experter på sina målgrupper. Vi har sett att det är viktigt när vi gjort effektmätningar, säger Rebecca Rösch.

Genom att presentera relevant information för en mottaglig målgrupp så skapas affärer och i förlängningen goda relationer. En happy/happy helt enkelt!

Del 2: Året som gått och trendspaningar inför 2022

Vi passade på att fråga vilka trender inom marknadsföringsbranschen som har varit extra populära under 2021. Rebecca Rösch säger att influencer marketing har ökat kraftigt. Hon menar att företag fokuserar på långsiktiga samarbeten som i sin tur skapar större trovärdighet och engagemang.

En ytterligare trend som har ökat är de moderna sätten för konsumenter att shoppa, framförallt på sociala medier.

– Detta har resulterat i att man inte behöver driva trafiken till en webshop, utan det går minst lika bra för konsumenter att stanna kvar i befintlig app. Jag skulle vilja lyfta Instagram Live shopping som ett utmärkt exempel. Jag är övertygad om att det har varit en stor tillgång inom influencer marketing, säger Rebecca Rösch.

Trender som fortsätter starkt

Vi frågade även om Rebecca Röschs syn på framtiden och om hon har någon trendspaning inför 2022. Hon säger att personalisering hos företag har varit en tydlig trend under 2021, och att den troligtvis kommer fortsätta starkare 2022. Hon understryker även vikten av att lyssna till sin målgrupp och fokusera på deras beteenden.

– En tydlig varumärkesidentitet är viktig och att man anpassar sin kommunikation utefter de olika plattformar man finns med på. Data och analys kommer väga tungt, tillsammans med analysverktyg som kan bidra till insikter om diverse olika målgrupper och vad som fungerar för just dem, säger Rebecca Rösch.

Ökning av storytelling

Rörlig media växer mer och mer och kommer troligtvis fortsätta sin framfart, framför allt på sociala medier.

– Det kommer vara viktigt med ett genuint och engagerande innehåll. Kort och kärnfullt blir en nyckel till framgång och jag tror att vi kommer få se en tydlig ökning av storytelling. Det kommer att bidra till att varumärken blir mer levande, säger Rebecca Rösch.

Booli erbjuder annonsprodukter bl.a inom Display, Native och email. Kolla in deras annonssida här, där du kan hitta mer detaljer kring målgrupper, statistik och kontaktuppgifter.

Ocast

Ocast