Synaslokalt: "Vår utomhusreklam når köpstarka konsumenter"

DOOH, Digital out-of-home, är en möjlighet att skapa inspirerande upplevelser genom rörligt material som exponeras för förbipasserande konsumenter. Joakim Nilsson, co-founder på Synaslokalt, säger att möjligheterna är oändliga och vi kommer få se mer av digital utomhusreklam i framtiden.

Joakim Nilsson, co-founder

Utomhusreklam för både stora och små företag

Synaslokalt erbjuder digitala informationsskärmar på folktäta shoppinggator i Stockholm. Joakim Nilsson säger att DOOH har länge varit attraktivt för stora företag, men för Synaslokalt är det viktigt att kunna erbjuda unika annonsmöjligheter som även passar mindre företag och deras budget.

– Synaslokalt kom till genom den ständiga utmaningen man ställs inför som entreprenör, nämligen, hur ska vi marknadsföra oss och vad har vi råd med? Idag är det vanligt att satsa marknadspengar på sociala medier och digitala plattformar, men med skenande priser och cookiedöden har vi kunnat attrahera stora varumärken till vårt lilla men ambitiösa företag på väldigt kort tid, säger Joakim Nilsson.

Deras digitala skärmar är uppkopplade mot internet. Det gör det möjligt för annonsörer att ändra budskapet i realtid eller tidsanpassa exponeringen beroende på vilka personer de vill nå.

Rörlig reklam är över 2,5 gånger mer effektiv än traditionellt tryckt reklam. De lysande skärmarna gör att förbipasserande ser annonserna mycket bättre.

Storstadskonsumenter

Synaslokalt erbjuder två medieformat som når två specifika målgrupper.

Det första är digitala informationsskärmar i centrala Stockholm där företag kan nå köpstarka storstadskonsumenter som lever ett liv i rörelse, antingen pendlare eller lokalbor. Skärmarna passeras av ca 90.000-120.000 personer varje dag. Lokalbon har en snittålder på 41 år, bor oftast i en bostadsrätt, har en eftergymnasial utbildning och jobbar inom den privata sektorn. Pendlaren bor oftast utanför centrala Stockholm i ett ägt boende, exempelvis villa eller radhus. Denne åker kollektivt, men äger oftast minst en bil per hushåll.

Landsbygdskonsumenter

Det andra erbjudandet är skärmar hos den obemannade livsmedelskedjan Lifvs. Lifvsbutikerna är idag 17 stycken och besöks regelbundet av över 20.000 lojala kunder, till stor del landsbygdskonsumenter. Målgruppen hos landsbygdskonsumenten har en snittålder på 40 år med en könsfördelning på 50/50. Nästan uteslutande av alla som besöker butikerna gör det med bil och bor oftast i ett ägt boende, exempelvis villa eller radhus.

– Vi har gjort våra medieformat så enkla och kostnadseffektiva som möjligt för annonsören. De får köpa en procentdel av slingan som rullar på skärmarna, vilket görs på längre avtal. Vi i vår tur kan hålla nere kostnaden och samtidigt öka exponeringen. Genom båda våra erbjudanden får man väldigt god exponering, både vad gäller tid samt antal visningar av kampanjen, säger Joakim Nilsson.

Viktiga ‘Att-tänka-på’

Vi frågade Joakim Nilsson om hans bästa tips för att lyckas med utomhusreklam. Han menar att enkla typsnitt, kontraster, direkta och tydliga budskap ger bäst effekt. Det är även viktigt att fokusera på det uppenbara värdet för målgruppen.

– När Foodora producerade sin kampanj hos oss var de sparsamma med text, men lyfta fram varumärkets färger och erbjudande på ett lekfullt sätt. Medborgarskolan var en annan kund som lyfte hur berikande deras kurser är för individer. Lofsdalen skapade en video där de fokuserade på upplevelsen hos dem snarare än pris och produkt. Att lägga extra krut på värdet av produkten ger bäst resultat, berättar Joakim Nilsson.

Är du intresserad av utomhusannonsering? Missa inte att kolla in Synaslokalts annonssida här.

Ocast

Ocast