Sveriges största instagram influencers (2024)

Vi lever i en värld där sociala medier är en så viktig och stor del av vår vardag. Det är därför inte heller förvånande att en del människor via dessa plattformar har vuxit fram till otroligt stora influencers som har inflytande över miljontals människor. Vi har listat dessa svenska influencers som har flest följare på instagram som via plattformen delar spännande insikter i deras fartfyllda liv.

Så, vilka är Sveriges största influencers på Instagram? Vi har skapat en topp 10-lista.

Topp 10 lista på Sveriges största influencers via Instagram 2023

 1. Felix Kjellberg, mer känd som PewDiePie, är en svensk YouTuber och streamer som har 21,3 miljoner följare på Instagram. Hans användarnamn är @pewdiepie.
 2. Anna Nyström, svensk fitnessmodell och personlig tränare, har 8,2 miljoner följare på Instagram. Du hittar henne under användarnamnet @annanystrom.
 3. Linn Lowes, en svensk mode- och livsstilsbloggare, har 3,3 miljoner följare på Instagram. Hennes användarnamn är @linnlowes.
 4. Matilda Djerf, en svensk modebloggare och influencer, har 3,1 miljoner följare på Instagram. Du hittar henne under användarnamnet @matildadjerf.
 5. Hanna Öberg, en svensk mode- och skönhetsinfluencer, har 2,2 miljoner följare på Instagram. Hennes användarnamn är @hannaoeberg.
 6. Rachel Brathen, mer känd som Yoga Girl, är en svensk yogalärare, författare och entreprenör med 1,9 miljoner följare på Instagram. Du hittar henne under användarnamnet @yoga_girl.
 7. Kenza Zouiten Subosic, en svensk mode- och skönhetsbloggare, har 1,8 miljoner följare på Instagram. Hennes användarnamn är @kenza.
 8. Bianca Ingrosso, en svensk influencer och tv-personlighet, har 1,4 miljoner följare på Instagram. Du hittar henne under användarnamnet @biancaingrosso.
 9. Janni Delér, en svensk mode- och livsstilsinfluencer, har 1,2 miljoner följare på Instagram. Hennes användarnamn är @jannid.
 10. Therése Lindgren, en svensk skönhets- och livsstilsinfluencer, har 1 miljon följare på Instagram. Du hittar henne under användarnamnet @therese.
 11. Joakim Lundell, en svensk influencer och producent som utöver att vara en de största på YouTube nu även producerar både TV och film. Har 1 miljon följare och hans användarnamn är @joakimlundell


Dessa svenska influencers har byggt upp en lojal följarskara under åren genom att passionerat ha dokumenterat sina liv. Oavsett om de marknadsför produkter, delar sin personliga stil eller dokumenterar sin träningsresa, har dessa influencers lyckats stå ut bland mängden och göra sig välkända på plattformen Instagram.

Influencer marketing

Influencer marketing kan vara en effektiv metod för att nå din målgrupp och marknadsföra ditt varumärke eller produkt. Du kan skapa engagerande innehåll genom att samarbeta med influencers. Via Ocasts influencer-lista kan du hitta annonsmöjligheter med influencers inom en mängd olika branscher. Vår marknadsplats erbjuder dig möjligheten att annonsera med influencers idag.

Upptäck alla möjliga sorters influencers för reklamsamarbeten idag genom vår marknadsplats.

Är du en influencer som vill nå ut till annonsörer? Registrera ett Ocast konto idag för att nå ut till tusentals annonsörer via vår plattform.

Ocast

Ocast