Sveriges största YouTubers (2024)

Som världens största videoplattform har YouTube blivit en favoritdestination för annonsörer som vill nå nya målgrupper. I det lilla landet Sverige har YouTube blivit en populär destination för influencers som vill dela content.

I denna artikel tar vi en titt på några av de mest inflytelserika svenska YouTubers som har en hög antal prenumeranter och räckvidd.

Vi har listat de tio mest inflytelserika YouTubers i Sverige idag som inkluderar:

  1. Familjen Lundell - 1,04 miljoner prenumeranter - En svensk vloggkanal som fokuserar på familjen Lundells vardag. Kanalen täcker ämnen som föräldraskap, resor och livsstil.
  2. Therése Lindgren - 1,03 miljoner prenumeranter - Therése Lindgren är en svensk skönhets- och livsstilsinfluencer som delar sminktutorials, produktrecensioner och personliga vloggar på sin YouTube-kanal.
  3. IJustWantToBeCool2 - 820 000 prenumeranter - En underhållningskanal med en mängd olika innehåll som riktar sig mot en yngre målgrupp.
  4. JLC - 750 000 prenumeranter - JLC:s YouTube-kanal innehåller personliga vloggar, utmaningar och komiska sketcher.
  5. Uppdrag: Mat - 657 000 prenumeranter - Uppdrag: Mat är en svensk matlagnings- och matkanal med receptvideor, matrecensioner och kulinariska resevloggar.
  6. Familjen Torsgården - 430 000 prenumeranter - Familjen Torsgården är en svensk familjevloggkanal som presenterar familjen Torsgårdens vardag. Kanalen drivs av Johan och Camilla
  7. Sampev2 - 428 000 prenumeranter - En svensk underhållningskanal som innehåller spelvideor, sketcher och utmaningar, Sampev2 har en mängd blandad content.
  8. Den svenska familjen - 387 000 prenumeranter - Den svenska familjen vloggar om familjen Anderssons vardag. Föräldraskap, resor och livsstilsämnen är i fokus och regisseras av Tom och Maria Andersson.
  9. Emil Hansius - 387 000 prenumeranter - Svenska spel- och underhållningskanalen Emil Hansius fokuserar på spelvideor och utmaningar.
  10. Gordon Dewoon - 362 000 prenumeranter - På sin YouTube-kanal delar Gordon Dewoon vloggar, utmaningar och komiska sketcher och annat blandat.

Vår topp 10-lista lyfter fram några av de mest populära och inflytelserika kreatörerna i landet. Dessa YouTubers har byggt upp en stor och engagerad målgrupp på plattformen, och som sådana kan de vara värdefulla partners för annonsörer som vill nå nya målgrupper och marknadsföra sina produkter eller tjänster.

YouTube-annonsering via influencers

Men varför är YouTube en så bra plats för annonsörer att samarbeta med influencers? Det kan vara ett bra sätt att nå en engagerad målgrupp som redan är intresserad av vad influencers har att säga. Som ett resultat av partnerskap med influencers kan varumärken dra nytta av det förtroende och inflytande som dessa kreatörer har byggt upp med sina följare genom många års content-skapande, vilket kan ge en ökad effekt för deras annonskampanjer.


Om du är en annonsör som vill samarbeta med YouTubers i Sverige finns det många olika verktyg för att hitta rätt partners. Ocast.com kopplar ihop företag med influencers över olika plattformar, inklusive YouTube. Via vår marknadsplats kan du direkt söka efter influencers inom YouTube att samarbeta med.

Källa: Maktbarometern

Ocast

Ocast