Annonsera i en postpandemi - 3 saker att tänka på

Coronapandemin har påverkat alla tänkbara branscher. Eftersviterna av pandemin är fortfarande osäkra och människor behöver bli bekväma med faktumet att framtiden är oviss.

Vi har lärt oss mycket av pandemin och det är viktigt att ha lärdomarna i åtanke framöver. Därför vill vi lista tre viktiga tips för annonsörer och marknadsförare att bära med sig i en post-pandemisk värld.

1. Notera lärdomar från Covid-19

De ovanliga omständigheterna har öppnat dörren för inspiration, idéer och nya arbetssätt. Troligtvis har pandemin även gett nya insikter om din målgrupps vanor, livsstil och preferenser.

Här är din chans att reflektera och notera lärdomar. Detta ger stor möjlighet att improvisera din verksamhet, samtidigt som det hjälper dig att navigera ditt företag i rätt riktning i det post-pandemiska medielandskapet.

2. Var uppmärksam på förändringar

Även om vi kan se ljuset i tunneln så är det viktigt att hålla sig uppdaterad med eventuella förändringar. Vi har lärt oss att framtiden är oförutsägbar, därför är det viktigt att tracka och hålla koll på utvecklingen.

Om förändringar uppstår så kommer även konsumentbeteenden påverkas. Vi rekommenderar att ligga steget före och utforma en 'plan B'-strategi ifall att pandemin tar en vändning.

3. Uppdatera dina annonsstrategier

Dina tidigare annonskampanjer må ha fungerat bra, men nya tider kräver nya strategier. Speciellt om din målgrupps livsstil har förändrats på grund av pandemin.

Ponera att din målgrupp endast har befunnit sig på digitala plattformar under pandemin, men börjar längta efter konserter, events och utomhusevenemang. Detta är din chans att testa nya sätt att nå dem, exempelvis via utomhusannonsering eller sponsorskap.

Om du är redo att uppdatera dina annonskampanjer så rekommenderar vi att scrolla igenom våra tusentals annonsmöjligheter - allt ifrån produkter till professionella publicister.

Lycka till!

Ocast

Ocast