ICA Media om julen: "Vi når 2 miljoner hushåll"

Det lackar mot jul och många annonsörer önskar att få synas i ICA Medias kanaler som når 2 miljoner hushåll. Jessica Mühlrad, Key Account Manager, berättar om hur annonsering hos ICA Media fungerar under julhögtiden.

ICA Media är känt för sin innovativa marknadsföring, och de flesta är bekanta med deras populära TV-koncept med ICA-Stig och ICA-Stina. Men det är bara en av ICAs centrala marknadsplatser. I deras annonsaffär som går att hitta på Ocast ingår bland annat placeringar i tidningen Buffé, display-produkter på ICA.se samt native-klipp på sociala medier.

– Till jul finns ett extra stort intresse för samtliga av våra kanaler, inte minst i julnumret i Buffé-tidningen som landar hos närmare 2 miljoner hushåll. Det är en bred målgrupp, men alla har gemensamt att de gillar att handla på ICA, säger Jessica Mühlrad.  

Digitala kanaler ökar i popularitet

Högtider, och inte minst julen, är ofta förknippade med mat och Jessica Mühlrad säger att många av deras annonsplatser är kopplade både till varumärkens produkter samt recept. Det blir en attraktiv yta att synas på, särskilt om det gäller varumärken som finns på ICA.

– Många besöker våra butiker under jul och vi ser även ett större söktryck på våra digitala kanaler under perioden. Där har vi märkt att vår målgrupp har breddats. Tidigare såg vi många unga personer som besökte de digitala kanalerna, men detta har skiftat till en bredare målgrupp med fler äldre personer, säger Jessica Mühlrad.

Högt tryck på utrymmen

Många av ICA Medias annonsplatser bokas så långt som ett år i förväg, och deras arbete påbörjas strax efter jul med uppföljning av samtliga kampanjer. Deras finaste resultat kommer ifrån att kombinera en produkt med recept och inspiration i deras redaktionella kanaler, både på ICA.se såväl som i tidningen Buffé.

– En redaktionell yta som fångar mycket uppmärksamhet är bland annat Native-klippen på ICAs sociala medier. Det ger ofta mycket positiva resultat! säger Jessica Mühlrad.  

Vill du veta mer om ICA Media och vilka möjligheter de erbjuder? Titta in deras annonssida här.

Ocast

Ocast