Displayannonsering: Så fungerar det + 3 tips du behöver veta

Displayannonsering är ett populärt och effektivt format av digital marknadsföring. Visuella attribut används därigenom för att fånga mottagarens uppmärksamhet, öka varumärkeskännedomen och generera i mer trafik. Detta annonsformat öppnar upp för mycket kreativitet som kan spegla varumärket och framhäva känslor hos mottagaren. Det är ett effektivt sätt för att nå och få nya kunder.

Displayannonser förekommer i många olika kanaler, såsom webbsidor, sociala medier och appar. De mest framgångsrika annonserna använder en kombination av text, bilder, videos och gifs för att utmärka sig i det digitala landskapet. Här kan annonsörer experimentera med språk, design, form och storlek för att skapa iögonfallande annonser - allt för att engagera konsumenter.

Läs mer nedan.

Vem tillhandahåller displayannonsering?

För att nå ut brett med professionell stöttning är de svenska mediehusen mycket användbara, allt ifrån nischade webbsidor med unika målgrupper till stora nyhetskanaler. Idag erbjuder de annonsplaceringar i alla tänkbara mobila enheter som desktop, mobil och appar.

Det finns flertaliga sätt att köpa display. CPM (Cost per mille) innebär priser per tusen annonsvisningar. Annonsörer kan välja att köpa en specifik placering på webbsidan, eller flera format samtidigt. Det finns många olika kreativa format att välja mellan inom displayannonsering.

På senare år köps många displayannonser via programmatic system. Där tillhandahåller många aktörer stora mängder data som trackar och styr annonseringarna. Många aktörer hjälper annonsörer att placera annonser där de når rätt målgrupper och ger bäst effekt och resultat.

Vad är fördelarna med displayannonsering?

Stor räckvidd

Annonsen kan visas för väldigt många potentiella kunder som använder kanalen där annonsen visas. Därför är det val av mediekanal avgörande, och det är viktigt att den relaterar till produkten.

Brett utbud av format

Som tidigare nämnt i texten kommer displayannonsering i många olika former. Detta gör det möjligt för annonsörer att exponera sin produkt i mobilen, datorn, iPaden eller appar. Att kombinera olika format gör det enklare att nå konsumenten beroende på vart denne befinner sig.

Mätbar effektivitet

Med tanke på att displayannonsering sker digitalt har du snabbt och enkel tillgång till korrekta siffror, oavsett om du vill mäta CTR (Click-through-rate), exponeringar eller liknande. I traditionella medier görs ofta en uppskattning, men med display får du statistiken svart på vitt.

3 tips for att lyckas med displayannonsering

1. Fokus på USP

USP står för Unique Selling Proposition. Detta är vad som får varumärket att stå ut i mängden - varesig det handlar om produkt, pris, service eller annat. Tydliggör i annonsen varför konsumenten bör välja dig. Detta kan göras på många sätt, men det viktigaste är att det framgår vad som gör ditt erbjudande unikt.

2. Tydlig CTA

En lättförståelig call-to-action gör ditt budskap tydligare. En text eller knapp lockar besökarna till att klicka på annonsen och ta sig vidare till din webbplats. Detta är ett sätt att vägleda konsumenter genom sin resa. Exempelvis, om CTA är “Hitta fler produkter” meddelar du konsumenten att de kommer få mer information när de klickar på annonsmaterialet. CTA bör vara strategiskt anpassat till ditt mål.

3. Håll meddelandet kortfattat

Displayannonser har ofta begränsad yta att jobba med. Att täcka ytan med text och bilder kan resultera i en överväldigande annons. Reklamtrötthet hos konsumenter är en stor utmaning för annonsörer, därför är det viktigt att lämna yta för att budskapet ska bli tydligt. Använd ett kortfattat meddelande för att förklara produktens värde. Ju färre ord, desto tydligare nyckelmeddelande och ökad sannolikhet för att personen ska uppmärksamma din annons.

-

Analysera regelbundet resultatet från annonserna. Segmentera målgrupper och avgör vilka kanaler som kan nå dina önskade målgrupper. För att hitta rätt kanal kan du söka och hitta rätt i vår produktkategori Display. Där hittar du mängder av professionella medieföretag och deras annonserbjudanden i olika digitala kanaler.

Ocast

Ocast