3 anledningar att inkludera Print i din annonskampanj

Det är inte nytt att det digitala landskapet har växt sig starkt i annonsvärlden. Därför vill vi lyfta fram och uppskatta ett av världens äldsta annonsverktyg  - Print!

Printannonsering avser annonsering i tidningar, magasin, affischer, broschyrer, direktreklam och flera andra fysiska kommunikationskanaler. Hur människor konsumerar printannonsering har förändrats över åren. Många marknadsförare tror att print håller på att försvinna, men vi tycker att det är en myt som är värd att slå hål på.

Print kan tyvärr inte trackas och analyseras lika noggrant som med digitala annonskampanjer. Men det finns kreativa sätt att inkorporera print i digitala kanaler, såväl som fysiska kanaler.

I nästa del av artikel berättar vi varför Print är en stark mediekanal för annonsörer att synas i.

3 anledningar till att inkludera Print i din annonskampanj

1.Längre koncentrationsförmåga

De digitala intrycken som sker är oftast flera på samma gång. Vi får notiser i telefonen, samtidigt som vi surfar på datorn och lyssnar på radion i bakgrunden. Men när vi använder printmaterial, så multitaskar vi sällan med annat.

Print gör att det är lättare för annonsörer att fånga mottagarens uppmärksamhet eftersom personen är fokuserad på tidningen, broschyren eller magasinet som läses i lugn och ro. Mottagaren är inte distraherad av andra digitala intryck och är mer mottaglig och öppen för budskapen i din annons.

2. Kommunikationen lever längre

Ofta behålls eller sparas tidningen eller magasinet under en längre tid. Det är stor chans att mottagaren öppnar och läser magasinet flera gånger, och därmed ser din annons fler gånger än vad personen hade gjort om annonsen förekom på en digital plattform.

3. Kostnadseffektiv kanal

Print kan göra din budget mer kostnadseffektiv. Istället för att försöka nå så många personer som möjligt, så kan din printannons nå en intresserad målgrupp för en mindre summa, beroende på vart du annonserar. T.ex erbjuder ofta lokala tidningar flera olika alternativ som passar de flesta annonsörers budget.

3 exempel på kreativa printannonser

Nedan presenteras några av världens mest uppmärksammade printannonser. Dessa bevisar att annonsering inte behöver innehålla imponerande grafiska element eller långa texter. I det enkla kan budskapet bli som tydligast.

Världsnaturfonden

Hajar är en stor skräck för många människor, men med denna annonsen menar Världsnaturfonden att ett hav utan hajar är mer skrämmande. Här vill de understryka att ett utdött ekosystem även hotar människoliv.

En gammal, men mycket omtyckt annons av McDonalds. År 2009 var det inte självklart med gratis Wi-Fi, men McDonalds marknadsförde sitt kostnadsfria Wi-Fi på ett kreativt och kul sätt som blev mycket omtalat.

HBO

Streamingtjänsten HBO annonserade serien Game of Thrones genom att täcka två helsidor med en skugga av en drake i tidningen New York Times. Den iögonfallande annonsen skulle hinta om drakarna som skulle komma att spela viktiga roller i säsong 3.

Nästa gång du planerar din annonskampanj, låt print ingå som ett av elementen. Om du inte är redo att investera helhjärtat i print så rekommenderar vi att läsa vår artikel om hur du kan kombinera display och print i en och samma kampanj. Den hittar du här!

Ocast

Ocast