Hur en kombination av Print och Display kan förbättra dina annonser

Inom annonsering lever oftast print och display separat. Men vi tror ett en kombination av båda kan lyfta varandras styrkor och skapa större effekt. I denna artikeln presenterar vi tre tillvägagångssätt.

1.Högre engagemang via direktreklam

Annonsering på digitala plattformar må vara mer relevant än någonsin, men med mängden information som flödar mot konsumenterna så kan det vara svårt att nå igenom bruset.

Precis som med digitalt innehåll kan direktreklam personaliseras genom att välja demografiska utgångspunkter som träffar rätt konsumenter. Det är ett effektivt sätt att engagera målgruppen, eftersom det finns mindre reklam i någons brevlåda, än i deras mail-inkorg. Direktreklam skapar helt enkelt större chanser till att fånga mottagarens uppmärksamhet.

2. Boosta ditt CTA

All marknadsföring och annonsering borde innehålla en CTA (Call-To-Action), varesig det är print eller digitalt. Här finns stora möjligheter att utnyttja Print till att driva engagemang till digitala plattformar.

Du har säkert sett QR-koder eller URL-länkar i tidningar, posters och andra fysiska medier. Detta är ett effektivt sätt att öka trafiken till din webbplats, samtidigt som det är enkelt att tracka hur många personer som agerar på din printannons.

3. Stå ut i mängden

En kombination av print och digitalt kan utmärka ditt varumärke från de vanligt förekommande marknadsföringsstrategierna som konsumenter är vana vid. Print kan driva både engagemang och trafik vidare till webbsidor och sociala medier.

Ett ytterligare exempel är när det amerikanska universitetet Indiana University kombinerade print och digitalt genom att skicka ut antagningsbrev med hashtaggen #IUsaidYes. Universitetet uppmuntrade de nya studenterna att använda hashtaggen i sociala medier, vilket resulterade i över 4,400 inlägg.

Genom att blanda de två strategierna kan du skapa större effekt hos konsumenterna. Kom ihåg att både print och display bör matchas rent visuellt med liknande färger, typsnitt och former. Mottagaren bör känna att det är samma varumärke som han möter, både print och digitalt.

Ocast

Ocast