Affärsvärlden: “Hos oss når annonsörer kapitalstarka konsumenter”

Under 120 år har Affärsvärlden erbjudit djup inblick i näringslivet och dess viktiga aktörer. Henrik Danielsson, tf VD, berättar varför annonsörer bör satsa på Affärsvärldens nischade läsarkrets.

Henrik Danielsson, tf VD 

Sedan år 1901 har Affärsvärlden publicerat sitt ekonomimagasin för personer med intresse för börsen, näringslivet och ekonomirelaterade nyheter. Idag är de Sveriges ledande ekonomimagasin och går att hitta i både tryckta och digitala medier. Kanalerna uppdateras löpande med nyheter, aktieanalyser, reportage och intervjuer med näringslivets mest mäktiga personer.

– Varje år skriver vi över 500 aktieanalyser, vilket är mer än någon annan medieaktör. Vi är kort sagt ett måste för alla investerare och de som har intresse för börsen, näringslivet och ekonomi, säger Henrik Danielsson.

Börsintresserad och kapitalstark målgrupp

I en av Affärsvärldens undersökningar svarade 9 av 10 läsare hur stor portfölj de hade. 4 av 10 hade över 10 miljoner kronor, medan 17% hade 7-10 miljoner kronor. Läsarkretsen är en börsintresserad och kapitalstark målgrupp med många personer som sitter på ledande positioner i finansvärlden. Henrik säger att Affärsvärlden växer och når allt fler, både nya läsare och prenumeranter.

– Vi gjorde en stor undersökning med 500 av våra prenumeranter i höstas. Deras stora intresse för börsen framgick tydligt, nästan en femtedel av respondenterna lägger över 16 timmar i veckan på börsen och aktier. Ytterligare 26% lägger mellan 9-15 timmar, säger Henrik Danielsson.

Affärsvärldens annonsaffär

Annonsörer och marknadsförare kan nå Affärsvärldens nischade målgrupp genom en rad olika alternativ. Native, print, display och podcast är några av deras populära produkter, men det finns även möjlighet till att köpa kundspecifika nyhetsbrev. Där får annonsörer möjlighet till att specialanpassa nyhetsbrev som skickas ut till Affärsvärldens läsare.

– Vi för alltid en dialog med annonsörerna gällande deras behov och mål. Vi lägger stor vikt vid att detta uppfylls. Jag vill uppmuntra annonsörer till kontakta våra säljare och berätta om sina önskemål och målsättningar. Vi är starka på flera plattformar och gör allt för att kunden ska lyckas med sin annonsering! säger Henrik Danielsson.

Vill du veta mer om Affärsvärlden och vad de erbjuder annonsörer? Besök deras annonssida på Ocast idag!

Ocast

Ocast