Bauer Media: Därför kommer ljud skapa nya möjligheter 2022

Tar du vara på ljudeffekten? Den frågan ställer mediahuset Bauer Media. Johnny Strömgren, Sales Director, berättar mer om ljudmarknadens tillväxt och hans syn på det senaste året.

Johnny Strömgren, Sales Director

Vi närmar oss slutet av 2021 och det är ingen underdrift att konstatera att detta året, och även 2020, har varit speciella. Pandemin har medfört många effekter på annonsmarknaden där allt fler konkurrerar om digitala utrymmen. Kanaler med ljudbaserat innehåll har fått en rejäl skjuts under pandemin. Johnny Strömgren tror att trenden kommer vara fortsatt stark under 2022.

– Konsumtionen av ljud har aldrig varit större, marknaden har i stort sett exploderat. Pandemin har fungerat som en katalysator av den ljudboom som redan var i utveckling innan. Dock finns ett stort gap mellan ljudkonsumtion och investeringar i ljud, säger Johnny Strömgren.

Nya sätt att nå målgrupper

Allteftersom ljudbaserad underhållning skjuter i höjden, så satsar fler mediebolag på innehåll i form av podcasts, ljudböcker, streamad musik, sociala kanaler, röststyrning och applikationer. Den starka trendutvecklingen bidrar till nya tillvägagångssätt att nå människor.

– Det är numera möjligt att nå målgrupper som tidigare varit svåra att nå genom on demand-innehåll. Detta har avspeglats i konsumtionsmönstret där ljud ligger på första plats med 155 minuter spenderad tid per dag. Siffrorna pekar på att vi lyssnar mer än vi tittar. Därmed förväntas att ljud kommer skapa nya möjligheter även 2022, säger Johnny Strömgren.  

Johnny Strömgren understryker även vikten av att kunna erbjuda strategisk, datadriven och kreativ expertis för att guida annonsörer och byråer genom det nya audio-landskapet.

I en värld av obegränsad distribution och oändliga val är kvalitativt innehåll det viktigaste.

Ljud i en hybridvärld

Johnny Strömgren förklarar vidare hur det nya medielandskapet har förändrat ljudkommunikationen. För tio år sedan var ljudkommunikationen mer begränsad. Men idag är tillgängligheten större och företag och varumärken kan nå målgrupper med hjälp av ny teknik och bredare utbud av kommunikationskanaler.

Bauer Media kallar det för hybridvärld. Hybriden kan utnyttjas för olika syften, allt ifrån att bygga hög räckvidd och kännedom till att driva konvertering.

– Ljudkraften kommer från den magiska överlappningen av innehållet mellan varumärken, lyssnaren och kreatören. Mitt bästa tips till annonsörer är att utnyttja hybriden och våga använda ljudet som verktyg. Antingen för att skapa en egen ljudidentitet, eller för att lösa olika kommunikationsutmaningar, säger Johnny Strömgren.

Låt detta bli 'The Year of The Ear' och ställ er frågan: hur låter ditt varumärke?

Vill du veta mer om Bauer Media? Kolla in deras annonssida på Ocast här.

Ocast

Ocast