Amedia: “Våre mediekanaler når 2,3 millioner mennesker hver dag”

Mariell Kversøy Enge, Kommersiell Produktdirektør hos Amedia, deler sine tanker om annonsebransjens fremtid, samt hvordan Amedia samarbeider med annonsører for å nå kampanjemålene deres på en mest mulig effektiv måte.

Mariell Kversøy Enge, Kommersiell Produktdirektør

Amedia er Norges største utgiver av lokale medier. Deres redaksjon på over tusen mennesker rundt om i landet bidrar til løpende nyhetsdekning i 84 lokalaviser, Nettavisen, Nationen, ti lokale nettsider, og tre fagtidsskrifter.

Bredt utvalg av målgrupper

Annonsører kan nå et bredt spekter av målgrupper takket være Amedias omfattende rekkevidde. Innloggede brukere står for mer enn 80% av nettstedtrafikken, og annonsører kan segmentere basert på alt fra alder, kjønn og region til barnefamilier, hytteeiere og bedriftsledere.

Hvilken type annonseprodukt annonsøren ønsker avhenger av målet med kampanjen.

– Generelt sett er video det mest foretrukne mediet hvor annonsører opplever stor effekt og gode resultater. Fullskjerm er et annet populært format som gir mye synlighet og dekning i våre medier, i tillegg er print fremdeles et format med høy etterspørsel. Jeg vil også fremheve innholdsmarkedsføring, hvor Amedia Innholdsbyrå akkurat vant to gull og ett sølv i Native Advertising Awards 2022, sier Mariell Kversøy Enge.

Nå 2,3 millioner mennesker hverdag

Gjennom den nasjonale Nettavisen, Bergensavisen, Avisa Oslo og Nidaros i Trondheim gir Amedia betydelig dekning i de største byene. Videre hevder Mariell at annonsørenes budskap er plassert i en redaksjonell setting hvor befolkningen har høy tillit.

– Amedia er Norges nest største dekningsmedium, og når 2,3 millioner mennesker daglig. Ingen har flere lokale medier, og ingen kan gi markedsførere så mye lokal dekning som Amedia, ifølge Mariell Kversøy Enge.

Amedia gir et bredt spekter av muligheter innenfor målgrupper. Mariell hevder at de grundig dokumenterer effekten av synligheten de selger, noe som forbedrer nøyaktigheten til kampanjene.

Via våre redaksjonelle og kommersielle ressurser som er tilstede på tvers av hele landet, kjenner vi Norge bedre enn noen andre.

Se på fremtiden til reklamebransjen

Når det gjelder fremtidige reklametrender, føler Mariell at originalitet, eksepsjonelt innhold og riktig produkt- og tjenestesammensetning vil være viktigere enn formater. Trenden med digitalisering vil fortsette, med investeringer som skifter fra tradisjonelle til digitale produkter.

– Effekt går foran prising og dekning. I lang tid har annonsører vært mest opptatt av pris, CPM og visninger. Effekten du klarer å produsere i løpet av en kampanjeperiode vil imidlertid være de mest avgjørende vurderingskriteriene i fremtiden, sier Mariell Kversøy Enge.

Vil du vite mer om Amedia og hvilke muligheter de tilbyr innen reklame?

Sjekk ut deres annonseprofil på Ocast her.

Ocast

Ocast