Reseguiden: Vi vägleder annonsörer till att nå ressugna konsumenter

Reseguiden är en jämförelsesajt för personer som planerar nästa resmål. I en tid då resandet åter blivit aktuellt kan annonsörer nå ressugna och köpbenägna konsumenter via Reseguiden. Detta går bl.a att göra genom skräddarsydda annonslösningar som Mireille Gydé, Sales Manager på Reseguiden, berättar mer om.

20 års erfarenhet

Med säte i Göteborg har Reseguiden jämfört priser på resor i över 20 år - charter, weekends, sista minuten, flyg, hotell och hyrbil. De är Sveriges största reseguide och presenterar resor från över 500 företag. Här kan annonsörer nå en stor mängd konsumenter som vill upptäcka världen igen efter pandemin. Detta är möjligt genom antingen fasta annonsprodukter eller skräddarsydda lösningar.

– Vi har en mix av produkter som innebär synlighet på alla våra plattformar. Allt från mobil till desktop, samt möjlighet till exklusiv kommunikation till våra e-postprenumeranter genom co-brandade utskick eller inkludering i våra redaktionella utskick. Beroende på annonsörens behov så skräddarsyr vi ett passande erbjudande, säger Mireille Gydé.

Kvinnor som dominerande målgrupp

Mireille berättar att forskning har pekat på att kvinnor vanligtvis planerar och tar beslut kring resmål. Detta avspeglas i deras målgrupp där runt 65% av Reseguidens besökare är kvinnor i åldersspannet 45-54 och majoriteten bor i större städer. Annonsörer kan alltså nå ressugna konsumenter, främst kvinnor, i en miljö som andas resor, semester och avkoppling.

– De flesta av våra annonsörer är direktverkande inom resebranschen, men vi är även attraktiva för andra som vill nå vår målgrupp. Vi attraherar annonsörer som vill ta ett mer innovativt grepp runt marknadsföringen av produkter eller tjänster som förmedlar liknande känslor som resande, exempelvis matlagning eller inredning, säger Mireille Gydé.

Reseguiden arbetar aktivt för att vägleda sina annonsörer och tror starkt på snabb återkoppling genom hela säljprocessen samt personligt och genomtänkt bemötande.

– Verkar man i en begränsad bransch som vi gör, så går det inte att tänka kortsiktigt. Vi tänker långsiktigt och har en stolthet och ödmjukhet som genomsyrar allt vi gör, säger Mireille Gydé.

Vill du veta mer om Reseguiden? Missa inte att kika in deras annonssida på Ocast här!

Ocast

Ocast