ProAd: 3 tips för annonsörer att lyckas med Influencer Marketing

“Vi tror att den mest effektiva marknadsföringen sker när vi hör det från någon som vi litar på och aktivt följer” så säger Rebecka Skogberg, Marknadsföringsansvarig på ProAd. Läs mer om hur ProAd guidar annonsörer till den bästa kampanjlösningen.

Rebecka Skogberg, Marknadsföringsansvarig

ProAd är en nischad säljagentur som hjälper företag och varumärken att exponeras genom effektiva och kreativa annonssamarbeten. Genom trygghet, synlighet och kreativitet erbjuds en rad olika annonsmöjligheter, allt ifrån digitala medier till events och influencers.

Många annonsmöjligheter med välkända profiler

I ProAds portfölj finns många välkända influencers som verkar inom olika plattformar och branscher, exempelvis matlagning, livsstil och gaming/e-sport. Det breda utbudet speglas även i annonsprodukter då de erbjuder native, display, event, podcast, video och annat.

– Vi vill kunna täcka ett större spektra av kategorier för att kunna tillgodose våra kunders behov. Det som trendar högst hos våra kunder är display och influencer marketing, säger Rebecka Skogberg.

Influencer marketing är ett av ProAds vassaste områden. Rebecka säger att många förknippar strategin med B2C-marknaden, men hon menar att det kan bli ett kraftfullt verktyg även för företag som verkar inom B2B. Där finns stora möjligheter om man har insikter i hur man nyttjar det på kvalitativa sätt.

– Vi tror att den mest effektiva marknadsföringen sker när vi hör det från någon som vi litar på och aktivt följer. Hjärtat i marknadsföring är att kunna säga någonting som påverkar någon annan och det är därför som influencer marketing är så kraftfullt, säger Rebecka Skogberg.

Influencer marketing handlar om människor som byggt upp en plattform och använder sitt inflytande till att påverka människor till att inspireras eller ta beslut.

Tydlig plan och långsiktiga relationer

Vi på Ocast passade på att fråga om Rebeckas bästa tips gällande samarbeten med influencers. Hennes tre främsta tips är att välja rätt profiler, etablera långsiktiga och trovärdiga relationer samt skapa genuint innehåll som engagerar följarna. Hon understryker även vikten av att hålla fokus på syftet och målsättningen med strategin.

– Annonsörer behöver förstå varför influencers ska vara en del av marknadsföringsplanen och vad det ska bidra med långsiktigt. Det är inte alltid lätt, men är nödvändigt för att förstå vart man är påväg, säger Rebecka Skogberg.

Det är även viktigt att ha en tydlig plan med konkreta aktiveringar. Rebecka förklarar aktiveringar som antal insatser som influencers ska göra. Det är till fördel att vara så specifik som möjligt för att få ihop helheten och kunna utforma en plan.

– Om man som annonsör överväger att samarbeta med influencers inom olika branscher, så är det fördelaktigt att ta hjälp av en byrå som har bra koll, tillgång till data, sitter på kompetenser och har redan etablerade relationer till influencers. Allt detta har vi på ProAd! säger Rebecka Skogberg.

Vi är glada över att lyfta ProAd som kund på Ocast, som dessutom är experter inom Influencer marketing. Missa inte att titta in deras annonssida på Ocast.

Ocast

Ocast