Dagsavisen: "Hvorfor vi tror på Content marketing"

Dagsavisen er en daglig nyhetsavis som når 1 million brukere per uke, hvorav de fleste er urbane mennesker. Markedssjef Marius Floberghagen diskuterer content marketing i Dagsavisen og andre annonsemuligheter.

Dagsavisen er et daglig norsk nyhetsavis som har lokale redaksjoner i fem norske byer. De gir folk nyheter, ideer og perspektiver om ulike emner som er viktig for dem. Lesere finner lite kjendisinnhold og videoer av søte dyr, men mer harde nyheter, maktkritikk og møter med ekte mennesker.

Marius Floberghagen, Markedssjef

Økt digitalt salg og urbane målgrupper

Dagsavisen tilbyr profesjonelle annonseringsmuligheter som print, direkte markedsføring, display-annonsering og content marketing. Print har holdt seg godt de siste årene, men veksten er drevet av digitale annonsealternativer. Dagsavisen har mer enn doblet sitt digitale salg på få år og forventer rundt 60% økning neste år.

– Vi har god trafikkvekst og jobber hele tiden med å forbedre teknologien. Vi ønsker at annonsørene våre skal få mer og mer igjen for pengene fra sine markedsinvesteringer. Særlig det å levere gode målgruppeløsninger som samtidig ivaretar lesernes personvern, ser vi er høyt på agendaen til annonsørene, sier Marius Floberghagen.

Dagsavisen blir i hovedsak lest i byer og områdene rundt de store byene. Den trofaste leseren er godt utdannet, har en solid økonomi og er en bevisst forbruker som bruker penger klokt og bruker kjøpekraft og tid på å gjøre gode valg. De verdsetter kvalitet, design og miljøeffekt og er villige til å betale litt ekstra for det rette produktet.

– Alt vårt diskusjons- og meningsinnhold er åpent for alle, noe som resulterer i at vi møter mange lesere og skaper innhold som engasjerer bredt, sier Marius Floberghagen.

Content marketing som skaper langsiktig effekt

Når en annonsør vil fortelle en historie for å skape en mer langsiktig effekt så anbefaler Dagsavisen content marketing som verktøy. Med riktig innhold jobber Dagsavisen for å holde leseren engasjert i historien lengre. Dette etablerer et mer langsiktig bånd mellom leseren og annonsøren.

– Når vi treffer godt så skaper vi også en varig, positiv endring hos leseren som ikke går i glemmeboka, sier Marius Floberghagen.

Marius råder imidlertid ikke annonsører å bruke content marketing dersom de ikke har en solid fortelling å fortelle eller har en langsiktig strategi. Målet med content marketing er å levere viktig informasjon, og han foreslår i stedet å lage salgsutløsende bannerkampanjer eller noe lignende dersom målet er kortsiktig salg. I tillegg mener Marius at de fleste annonsører har fokus på å nå og treffe flest mulig, og at det er lite diskusjon rundt visningstid.

– Jeg anbefaler å spørre din medierådgiver hvor du får lengst tid med leserne. Her hos Dagsavisen er det garantert noe å hente for de aller fleste virksomheter, sier Marius Floberghagen.

Vil du lære mer om Dagsavisen og deres annonsemuligheter? Sjekk ut deres annonseside på Ocast her!

Ocast

Ocast