Dagens Samhälle: “Så här hjälper vi annonsörer att nå beslutsfattare”

Dagens Samhälle är kanalen för annonsörer som vill nå personer som lägger grunden för den svenska välfärden. Stefan Ameln, Senior Account Manager, berättar hur samarbeten med annonsörer går till och hur deras budskap kan nå fram på den offentliga marknaden på bästa sätt.

Stefan Ameln, Senior Account Manager

Dagens Samhälle är tidningen för beslutsfattarna på den offentliga marknaden. Där möter läsare personerna som står bakom besluten, driver verksamheterna och levererar tjänsterna. Detta öppnar möjligheter för annonsörer som vill nå chefer och politiker i kommuner, regioner, statliga verk, myndigheter och offentligt ägda bolag.

Hjälper annonsörer att kommunicera rätt

Stefan Ameln berättar att Dagens Samhälle fokuserar mycket på att förklara för annonsörer varför det är viktigt att nå dessa människor på den offentliga marknaden.

– Mycket av vårt arbete går ut på att utbilda och hjälpa våra kunder till att kommunicera på rätt sätt. Vi genomför även en varumärkesundersökning varje år på olika branscher. Resultaten gör att vi kan visa vilken kännedom och attityd som Dagens Samhälles prenumeranter har till olika varumärken, säger Stefan Ameln.

Dagens Samhälle samarbetar även med externa mötesplatser och ser till att finnas på plats där kunderna befinner sig. Här tar de hjälp av sin redaktion som de byggt upp en förtrolig relation till under många år. De stöttar affärerna genom att vara lyhörda till önskemål gällande temanummer och event.

“Vill man ligga i framkant och visa offentlig sektor vilka lösningar och produkter som finns att upphandla, så finns ingen annan kanal med samma räckvidd och förtroende hos sina läsare som Dagens Samhälle.”

Stefans bästa rekommendation till annonsörer är att alltid visa förståelse och respekt för mottagarens situation, samtidigt behöver budskapet vara relevant och anpassat till målgruppen.

– Vi tipsar även annonsörer att lyfta goda exempel där man hjälpt en kommun eller region att skapa värde för sina medarbetare, kunder och invånare. Där kan vår Native-lösning bli ett mycket effektivt verktyg, säger Stefan Ameln.

Extra flitiga på Ocast

Dagens Samhälle är duktiga på att använda Ocasts funktioner för att attrahera nya annonsörer eller hänvisa befintliga kunder dit. Stefan säger att det är viktigt för dem att ha uppdaterad information i mediakitet, samtidigt som det ska vara tydligt och lättnavigerat för annonsörerna som vill veta mer om Dagens Samhälle. Nyligen har de börjat använda funktionen för ‘Artiklar’, som de även länkar till i sina utskick.

– Vi gillar verkligen Ocast, det är en viktig del av vår säljprocess. Sen finns det ju alltid saker som kan förbättras, men vi har en mycket bra kontakt med Ocast som jag upplever alltid lyssnar på vad jag har för utmaningar. Jag har även hört att det snart kommer flera nya uppdateringar och förbättringar. Det ser jag fram emot, säger Stefan Ameln.

Är du nyfiken på Dagens Samhälle? Kolla in deras annonssida på Ocast för att utforska deras annonsprodukter, målgrupp, statistik och mycket annat.

Vill du veta mer om marknadsföring inom offentlig sektor? Kolla in Dagens Samhälles film som förklarar varför det är viktigt och hur processerna ser ut.Ocast

Ocast