Så jobbar Egmont med trovärdighet och starka nischer

I Sverige står Story House Egmont bakom populära varumärken som King och Café, Hus&Hem, Automotorsport och Icakuriren. Vi har träffat Sales Manager Ingar Brynnel som berättar hur de arbetar med målgruppsanpassade budskap och populära annonsprodukter.

Story House Egmont är medieföretaget med starka redaktionella varumärken, ledande e-handelsbolag och nytänkande marknadsföringsbyråer. Deras trettiotal varumärken är nischade inom flertaliga områden, allt från motor och teknik till mat och kultur.

– Alla våra varumärken är trovärdiga och starka inom sina områden. Självklart erbjuder vi traditionella annonsplatser som print och display, men vi anpassar även annonser till kanaler där målgruppen rör sig. Det kan vara sociala medier, influencers, events, läsarresor, eller annat som passar målgruppen, säger Ingar Brynnel.

Trovärdighet och hög kvalitet

Egmont har ett brett utbud av varumärken och lika många intressestyrda målgrupper. Egmonts skribenter har expertis inom de olika intresseområdena och arbetar aktivt för att skapa kommunikation med hög kvalitet och trovärdighet. Det är något som ständigt efterfrågas av annonsörer.

– ​​Vi tror verkligen på vårt framgångskoncept att nå in och inte bara ut med annonsörernas budskap. Vår devis är ‘We bring stories to life’ och våra annonsörers berättelser är en viktig del av det, säger Ingar Brynnel.

70 events per år

Hos Egmont får annonsörer bland annat möjlighet att skapa unika events. Nyligen anordnades ett event på T-Centralen i Stockholm tillsammans med Vagabond. Just nu planerar de inför ett skidevent med Marcus Hellner och Johan Olsson tillsammans med Utemagasinet, och till våren planeras modefester samt stora golfturneringar med Svensk Golf.

– Vi genomför cirka 70 stycken events tillsammans med kunder under ett normalår. Nu kan vi äntligen köra igång igen efter att restriktionerna har släppts, säger Ingar Brynnel.

Det är inte bara deras events som är unika. Ingar Brynnel berättar att Egmonts digitala annonslösningar ger ofta fina resultat med bra konverteringsmöjligheter både print och digitalt, hög klickfrekvens och QR-kodsanvändning som ökar mer och mer.

Mer influencers under 2022

Ingar Brynnel berättar även att de har sett en ökning i deras digitala försäljning gällande Impact-format som Topscroller och Midscroller, vilket hon tror kommer att öka ytterligare under 2022. Dessutom har de nyligen börjat arbeta med influencers i deras kampanjer, vilket vi kommer att få se mer av i fortsättningen.

– Att annonsera hos breda influencers på Instagram har varit trendigt länge, men jag tror snarare att annonsering hos nischade influencers inom olika intresseområden kommer att öka nästa år, säger Ingar Brynnel.

Vill du veta mer om Story House Egmont och deras produkter? Klicka här för att komma till deras annonssida!

Om Story House Egmont och Egmontkoncernen

Story House Egmont är en av Nordens ledande och mest traditionsrika medieverksamheter. Story House Egmont är passionerade historieberättare och står bakom några av landets populäraste redaktionella varumärken, som t.ex. Café, Vagabond, Hus & Hem, Hemmets Journal, Icakuriren, Bamse och Kalle Anka. Inom de tre huvudområdena – Media, E-commerce och Agencies – utvecklas engagerande innehåll, högkvalitativa produkter, innovativa tjänster och personliga mötesplatser. Story House Egmonts ägare är den nordiska mediekoncernen Egmont. Egmont står för starkt innehåll och tjänster inom bland annat film, TV, tidningar, böcker, gaming, streaming och undervisningsmaterial. Egmont står bakom bland annat Nordisk Film, TV2 i Norge, det danska bokförlaget Lindhardt og Ringhof och Story House Egmont. Egmont är en stiftelse med en fond, Egmont Fonden, som varje år delar ut en stor del av sitt överskott för att stötta utsatta barn och ungdomar. Läs mer på storyhouseegmont.se och egmont.com
Ocast

Ocast