Så arbetar Refunder med data för att skapa pricksäkra annonskampanjer

Med sina 1000 butiker, 12 miljoner produkter och 630 000 medlemmar utgör Refunder den största “cashback”-sajten i Norden. Johan Danielsson, Head of Sales, berättar om datadrivna strategier, populära annonslösningar och förväntningar som ny kund på Ocast.

Johan Danielsson, Head of Sales

Refunder arbetar aktivt med att följa hur deras medlemmar rör sig på sajten och vilka butiker de handlar ifrån. Genom att tracka datan får Refunder information om medlemmarnas köp, och kan därigenom använda det som underlag när de hjälper sina kunder att utforma pricksäkra annonskampanjer.

– Vi har väldigt bra koll på datan. Därmed kan vi erbjuda bra paketlösningar till kunder och deras annonser visas inom rätt kategorier för deras målgrupp. Det blir spot on! Medlemmen blir glad som exponeras för ett passande erbjudande, men den fina delen är att resultatet blir väldigt bra för annonsören, säger Johan Danielsson.

“Veckans deal” för annonsörer

Refunder har ett brett utbud av annonslösningar. De erbjuder bland annat co-brandade display-ytor, stand alone i nyhetsbrev, push-notiser och sms. Dessutom finns möjligheten att annonsera i externa medier såsom TV-kanaler, utomhusreklam och sociala medier. Men en av deras mest populära annonsprodukter är “Veckans deal”, vilket omfattar ett paket med olika annonsplaceringar på Refunder. Dealen pågår i en vecka.

– Vår starkaste målgrupp är kvinnor i åldern 20-35 och 49% av medlemmarna är barnfamiljer. Det är en väldigt köpbenägen grupp, därför är Refunder en bra kanal för annonsörer. Vi kan verkligen se att annonsörernas affärer ökar hos oss. Det är superbra och alltid tacksamt, säger Johan Danielsson.

Vår vision är att bli den mest lönsamma performance-kanalen för våra svenska e-handlare. Vi är påväg dit.

Ny kund på Ocast

Nyligen har Refunder anslutit till Ocast och skapat sitt första mediekit. Deras förväntningar är att potentiella kunder och annonsörer ska utgå ifrån plattformen, men de ser även potential i att utnyttja den internt.

– Det är vanligt att säljare har prislistor på sitt skrivbord eller information på sin server… men nu kan våra säljare enkelt hämta informationen på Ocast. Det känns även professionellt att kunna hänvisa våra annonsörer dit. Det finns en bra struktur på Ocast och jag ser fram emot att få mer affärer via plattformen, säger Johan Danielsson.

Är du intresserad av att annonsera hos Refunder? Missa inte att spana in deras annonssida här.

Ocast

Ocast