Så förbereder sig PriceRunner inför Black Friday

Den 26 november 2021 infaller Sveriges mest omtalade readag för fysiska butiker och e-handel. Vi har träffat Gisela Sundfeldt, Sales Manager på PriceRunner, för att diskutera annonsering och prognoser inför Black Friday.

Gisela Sundfeldt, Sales Manager
Gisela Sundfeldt, Sales Manager

År 2020 var ett bra år för jämförelsesajten PriceRunner som gav en kraftig tillväxt. Trots det bedömer 44% av e-handlarna att tillväxten kommer öka i snitt med 9% under Black Friday 2021. Detta visar bolagets senaste e-handlarindex som genomförs varje kvartal av undersökningsföretaget YouGov.

— Vi ser en fortsatt stark trend inom digital handel, trots släpp på restriktioner, och vi förväntar oss mycket trafik och engagemang under Black Friday. Vi arbetar ständigt för att se till att sajten är på topp både tekniskt och funktionellt, även inför kommande högsäsong, säger Gisela Sundfeldt.

Det förväntas inte bara en hög efterfrågan från konsumenter, utan även från företag som önskar exponera sig på PriceRunner. Många av PriceRunners kunder, e-handlare och varumärken som köper annonsprodukter arbetar med konceptet Black Week, vilket pågår i en hel vecka.

— Under Black Week är det ett otroligt tryck på annonsprodukten ‘display’, då säljer vi specifika paket med satta placeringar, priser och mängd impressions. Vi har även en kampanjsida som heter ‘Black Friday’ som vi har haft åtta år i rad. Där kan varumärken och e-handlare placera sin logga och synas under hela november. Man kan söka per varumärke och produktkategori för att hitta intressanta deals. Sidan rankas högt på Google och ger bra sökresultat, säger Gisela Sundfeldt.

PriceRunners målgrupp är demografiskt bred med noggranna övervägare, men även personer som vill ha en snabb överblick av produkter utan att behöva besöka fysiska butiker. Innehållet är intressestyrt, vilket gör att det naturligt bildas nischade målgrupper inom respektive produktkategori.

— Om en person söker efter exempelvis vitvaror dyker det upp en annons på samma tema, annonserna blir alltså relevanta för målgruppen och är lätta att klicka på. Våra kampanjer ger ofta fina resultat, både vad gäller CTR och viewability, säger Gisela Sundfeldt.

Vi har få annonsplaceringar på vår sajt. Annonserna får hög share of voice, samt är välintegrerade och välplacerade bland resten av innehållet.

Under Black Week konkurrerar annonsörer för att nå igenom bruset. Vi diskuterar hur man kan öka sitt genomslag och Gisela Sundfeldt belyser vikten av att annonsera inom rätt kategorier, använda ytorna kreativt och prata inom rätt kontext.

— Mottagaren är redan där för att shoppa. Kommunicera därför gärna guidande, istället för säljande. Använd med fördel flera av våra annonslösningar; native, display och märkning på produkter med varumärkesloggor för att få en fin inramning, säger Gisela Sundfeldt.

PriceRunner erbjuder annonsplaceringar via display, både på desktop och mobil. Kolla in deras annonssida på Ocast här.

Ocast

Ocast